Jo no em tenyeixo

Els cabells blancs impliquen acceptar-se a un mateix i són també un indicatiu de cosmopolitisme.

Amb el primer cabell blanc comença el malson de moltes dones, però els cabells grisos -interpretats pejorativament i històricament associats al fet d’envellir-, cada vegada tenen més adeptes femenines que els llueixen amb satisfacció.

 
Cabells grisos i canes
Cabells blancs: herència segura
Segons un estudi del Journal Investigative Dermatology (2005), l’edat d’aparició dels cabells blancs té un fort component genètic. Les persones de raça blanca són les primeres a presentar-ne, sovint a partir de la trentena, i la meitat de la població pròxima als cinquanta anys té almenys el 50% del cap canós. Els estudis apunten que els cabells blancs primerencs no impliquen necessàriament un envelliment sinó que estan relacionats amb factors hereditaris, malgrat que també hi podrien intervenir factors mediambientals i nutricionals i l’estrès.

 
Dones velles, homes elegants
La percepció més generalitzada és l’oposada: els cabells blancs no agraden, entre altres coses perquè s’associen a la vellesa i per això deixar-se de tenyir és un “repte” amb un fort component psicològic, sobretot per a les dones. Contrasta amb els homes i l’estereotip que a ells els cabells blancs els fan elegants. “Associem els cabells blancs a una imatge de vellesa, però és una associació cultural que funciona només per a les dones”, “El blanc del cabell masculí és símbol de distinció i elegància; per a les dones és signe de deixadesa i d’abandonament”.

 
L’acceptació del gris
En una societat en què la vellesa sembla “proscrita”, aquesta edat “és el moment de tapar-se les arrugues i els cabells blancs; si millora la imatge creix la satisfacció i puja l’autoestima”.

 
Nou signe de modernitat occidental
La percepció dels cabells blancs varia en funció de les cultures. Les societats orientals els rebutgen i els cabells tenyits s’imposen fins a una edat molt tardana.
A Occident, per contra, lluir cabells blancs s’interpreta com un signe de cosmopolitisme i modernitat. “Té a veure amb un estatus, amb la confiança de les dones cap a elles mateixes, amb una tradició de més nivell cultural i educatiu”.

Silver Glory Catwalk Look Gabriela

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.