Falses creences sobre el cabell

Desmuntem els mites més comuns. Cada quan cal rentar-se el cabell? És bo raspallar-ho molt? Donem resposta a alguns dels mites més estesos sobre el cabell.

Pentinats
Els pentinats molt tirants poden causar caiguda del cabell: VERITABLE. L’Acadèmia Americana de Dermatologia (AAD) adverteix del perill de portar constantment trenes, cues o extensions: Aquests estilismes tiren del cabell i produeixen una tensió que pot derivar en trencament.

Rentat
Si et rentes el cabell amb menys freqüència, produirà menys grassa: FALS. La quantitat de greix que produeix cada persona està determinada hormonalment i no exclusivament per la quantitat de vegades que ens rentem el cabell. Els dermatòlegs no solen recomanar un nombre fix de vegades que s’ha de rentar el cabell a la setmana, ja que això és molt personal i, a més, depèn de la quantitat de sèu que produeixi la persona. Si s’embruta freqüentment, podem rentar-ho freqüentment.

Cabells blancs
Si t’arrenques un cabell blanc, et sortiran més: FALS. Et sortiran les mateixes. El que suceeix és que quan comença el procés d’encaniment aquest és lentament progressiu i per tant cada vegada van sortint més cabells blancs te’ls arrenquis o no.

Estrès
L’estrès pot provocar cabells blancs: PODRIA SER CERT. L’estrès pot actuar sobre moltes funcions del cos humà, concretament en el cabell pot donar lloc o empitjorar diversos tipus d’alopècia, per tant no seria estrany que pogués influir sobre la funció dels melanòcits que li donen el color al cabell.
Xampú
Si utilitzes sempre el mateix xampú, el teu cabell s’acostumarà a ell i deixarà de ser efectiu: FALS. El xampú sempre té el mateix efecte sigui anticaspa, antigrasa o simplement d’ús freqüent o bé condicionador, la qual cosa pot ocórrer és que en certes èpoques de l’any empitjora el greix o la caspa i es precisi rentats mes freqüents o bé xampús d’acció específica més intensa.

Embaràs
Una embarassada no ha de tenyir-se el cabell: FALS. En principi no és problema si no es té al·lèrgia al tint. És un producte que s’aplica externament a la pell del cuir cabellut, que no s’absorbeix, i per tant no hi ha problema.

“Styling”
Els productes de ‘styling’ espatllen el cabell: FALS. Es creu que l’alcohol resseca el cabell però no és cert. L’alcohol és un compost orgànic volàtil que s’evapora molt ràpidament. Per tant, no té temps per penetrar en el cabell i assecar-ho quan s’utilitza com a solvent en els productes de “styling”.

Raspallat
Raspallar el cabell amb freqüència és bo per a la seva salut: FALS. És bo raspallar el cabell, però si ho fas massa, lluny de millorar la condició del teu cabell, podries provocar que les puntes s’obrissin.

 

1 Comment
  • Gemma
    Posted at 20:32h, 30 setembre

    Acabo de tallar els cabells al meu marit amb una màquina típica de tallar cabells. Que li feia darrera les orelles he aprofitat per pasar-li la màquina als pèls que tenia per sobre l’orella…s’ha posat molt nerviós perquè deia que ara li en sortiran més…és veritat? Gràcies!